Friday 13 September 2013

Style 2013 - Torbe

Ove sezone su dizajneri rešili da se vrate na onaj po meni najpraktičniji fazon kada su torbe u pitanju, velika, jednostavna torba za preko dana i mala, kitnjasta torbica za veče.
U to ime, pozabavićemo se za početak time kako se torbe nose, kako se biraju, koja torba je dobra za koju priliku i kakve torbe ne treba kupovati.

Torba je ono što na prvom mestu oslikava naš način života, više od bilo kog komada odeće, kroz naš izbor torbi se najviše vidi kako živimo, kako se krećemo, i kako razmišljamo.

Ako ste osoba koja putuje javnim prevozom, izlazite rano ujutru iz kuće i ne vraćate se kući do kasno uveče, ponekad vam se čak i desi da ste na nogama 17 sati i na 50 različitih mesta i da se jutarnje kretanje na posao pretvori i u večernji izlazak, verovatno ste fan veeeeelike torbe ili čak i ranca ako na sve to vučete i kompjuter i splet kablova sa sobom. U slučaju ovakvog, prilično nomadskog načina života, morate biti spremne na svaku eventualnost i ogrommna torba jeste vaš najbolji prijatelj.  Sve treba da stane u jednu torbu, ništa tužnije od žene koja vuklja torbicu, kesu, torbu za laptop, kesu sa nečim za ogrnuti uveče i tako u nedogled. Torba za laptop je jedini izuzetak, da, u redu je nositi torbu+torbu za laptop ako morate, to nije modni promašaj nego nužda zbog posla ili fakulteta. Ako imate netbook ili tablet to može lepo da se spakuje i u jednu poveću torbu u stilu Meri Popins. Trik je da takvu torbu kupite u nekoj neutralnoj boji i jako kvalitetnu da bi bila što praktičnija i išla na što više kombinacija. Velika, crna, kožna torba je majka, bez takve torbe nijedan ženski ormar nije kompletan. Lep, kožni ranac je takođe dobra opcija za one čiji stil to dozvoljava. Takvu torbu treba dobro organizovati serijom nesesera i uvek treba u njoj imati malu, večernju torbicu za slučaj iznenadnog izlaska.

Ako živite kao nomad a pritom posedujete kola, podeliću sa vama trik koji je meni otkrila jedna moja prijateljica.  Da joj kola ne bi bila zatrpana svim i svačim, devojka je lepo u gepek stavila mali kofer, tu je sve što joj je potrebno. Kad izadje preko dana na posao izvuče dnevnu tašnu i laptop, može da promeni nešto od odeće shodno prilici, ako uveče mora da izađe a ne stiže da ode kući izvuče malu torbicu i na konju je. Na taj način je sve uvek lepo uredno i organizovano.

Ako ste pak jedna od onih srećnica koja nije prezatrpana obavezama i može sebi da priušti vreme da ode kući, presvuče se i promeni tašnu pred svaku svoju obavezu (mrzim vas :) ) onda je stvar apsolutno jasna, torba se bira uz priliku i odevnu kombinaciju i nema tu baš puno filozofije.

E sad, kako se bira torba da nam odgovara to je jedna stvar, kako se bira torba da odgovara prilici to je sasvim druga stvar.
Dnevna torba, obično je malo veća, dovoljno da u nju stane A4 format (ili još veća) i treba je uzimati u neutralnoj boji. Najbolje su kožne, kvalitetne i ovo je dobra investicija koja će vam olakšati život.
City bag je nešto manja dnevna torba, služi za vikend dnevne izlaske i za one koji ne moraju da vukljaju 300 čuda sa sobom. Možete ih imati gomile, pratiti trendove i igrati se do mile volje. Odlične su za koncerte.
Večernja torbica, u nji treba da stanu novac, dokumenta, telefon i karmin, obično se drži na stolu tokom izlaska ili u ruci, više je deo nakita nego funkcionalna torba. Praćenje trendova sa ovim komadima je obavezno.

I za kraj mali pregled par najzanimljivijih tašni za ovu sezonu. Ono što je od ove sezone zanimljivo su egzotične kože, krzna, perlice i razni ukrasi i malo mirnije neutralne torbe za dan od fenomenalnih materijala.











No comments:

Post a Comment