Wednesday 11 September 2013

Style 2013 - Neo Punk

Jedan od najpraćenijih trendova ove godine jeste neo punk, ono što je zaista zabavno je koliko se ovaj stil provlači i pojavljuje na svakih nekoliko godina. Nije ni čudo, većina nas je na ovaj ili onaj način odrasla na panku i njegovim derivatima i ova vrsta estetike nam je automatski privlačna.
Ove godine je malčice drugačije, zapravo, malo raznovrsnije i ženstvenije.
Počnimo sa sada već klasičnim puk izgledom, cokule, helanke, karirano, kožna jakna, nitne, iscepano... To je ove sezone it stil ali ukršten sa siluetom pedesetih, malo romantizovan, klasični brit punk sa noir prizvukom.





Sledeći deo ovog trenda je onaj koj je možda najnosiviji, koji dostiže veću popularnost kod žena kao odeća za izlazak a to je neogoth fazon.
Popularan je iz više razloga, prvo tu je crna kao boja izbora a crna je uvek najomiljenija za večernje kombinacije, drugo nastavlja trend nitni i šiljaka pa možete reciklirati odeću i asesoare od predhodnih sezona, treće jednostavno goth je sexy.
Novi goth nije čipkasta, viktorijanska Mortiša već urbani, praktični, sirovi dark-punk, pun zipera i bodlji, umešan sa siluetom pravo iz noir filmova.


 Treći deo punk trenda je ono što je zapravo novo od ove sezone na modnim pistama, do sada rezervisan gotovo isključivo za uličnu modu i uglavnom američke bendove: Kalifornia punk
Pravo osveženje u bojama koje nisu tipične za jesen/zima kolekcije, vrećastim formama koje nisu deo ovogodišnje opštepopularne siluete, printovima karakterističnim za crtaće i stripove ovaj trend je osvojio modne piste velikom brzinom.


Dodatak uz trend: Nakon skoro 7 godina vladavine dugih noktiju, ukrašenih svim i svačim od francuskog manikira do perlica i 3D mašnica vreme je da se nokti odseku. Ultra kratki nokti, koji prate oblik jagodica u beloj ili tamno crvenoj boji su must have, tu su i crna, tamno ljubičasta, tamno zelena i boja kože.
Šminka je druga priča, od klasičnog punk manira sa gomilom maskare i crvenim karminom, preko istaknutih očiju crnom senkom i labela do full goth šminke za veče, izbor je vaš, samo nađite ono što odgovara vašem licu i prilici u kojoj se nalazite.

Za više fotografija sa modnih revija posetite http://www.style.com/

No comments:

Post a Comment