Saturday 3 May 2014

Uznemirujuće gadni trendovi

Gledam devojke po gradu već neko vreme i primećujem par uznemirujućih trendova  endemskih za naš region:

Skejterke na platformu,
zaista odvratna stvar, patike su sportska obuća i platforme i štikle  zaista nemaju tu šta da traže. Pogotovo gadna varijanta su one sa jastučićima na naduvavanje da bi jezik tih nakaradnih hibrida stajao što nabudženije. Ali to nije sve, sad postoje špicaste, jastučićima nabudžene,  lakovane, skejterke na platformu u nekoliko fluo boja odjednom opremljene cirkonima i kičastim zlatnim krunicama. Jezivo, zar ne?

Helanke kao "elegantne pantalone ".
Devojke, da se razumemo, helanke nisu odevni predmet, helanke su asesoar i da bi  razumele kako se helanke nose možda bi trebalo nekima od vas da objasnim kako su nastale i čemu zapravo služe. Helanke su ženske čarape bez stopalnog dela i dodatnih šavova na sedalnom delu kao ženska varijanta dugih gaća za zimu. Kasnije su napravljene od drugačijih materijala kao oprema za vežbanje. Da li vam je sada neprijatno? Kada znate da ste u donjem vešu izlazile na ulicu... Helanke se nose uz kratke haljine i tunike koje prekrivaju vaše privatne delove, nije pristojno niti prijatno ostatku populacije kada dotične delove flešujete uokolo. Cameltoe nije sexy, već  prilično vulgaran, ostavite i nešto mašti, molim  vas. Cool je da nosite samo helanke  u teretani i tokom različitih treninga  ali nemojte van teretane ljubi vas Jazzy. Dakle helanke nisu elegantne, nisu zamena za pantalone, nisu čak ni odevni predmet i nose se ili kao sportska oprema ili kao čarape.

Mint od glave do pete.
Mint je divna nijansa i jako mi je drago što je konačno moderna ali isto kao i predivna boja kajsije i puder nijanse i sve ostale boje koje nisu neutralne, mint je akcenat boja i treba je koristiti u malim količinama. Rezultat je gomila devojaka koje se šepure gradom izgledajući kao džinovske šećerne pene ili ako ih je više : kao koralni greben. Ako vam se baš preteruje sa mintom probajte ovu letnju kombinaciju: počnite sa jednostavnom, dugom, bež haljinom i jednostavnim kožnim japankama. Sada, vežite kosu u uredan rep ili punđu i pošto je ovo letnja kombinacija a leti je vruće, stavite minimum šminke. Ovo je savršena osnova da sve ostalo bude mint ili  kajsija ili puder ili štagod boja, od velike, letnje torbe  do laka za nokte. Ili idite obrnuto, obucite jednu od modernih pufnastih i lepršavih  suknji u mint nijansi i u istoj nijansi stavite recimo senku i veliku narukvicu, ostalo zadržite jednostavno i sivo  (sivo  divno ide uz mint ) i voila, imate savršen, večernji stajling  ;)

Dakle moje drage, oprezno sa bojama, nosite svoj donji veš ispod odeće i zapitajte se pre kupovine sumanuto, preružnih komada obuće.