Tuesday 26 November 2013

Obuća za hladno vreme i kako je odabrati

Hladno vreme je već uveliko došlo a sa njim i sezona čizama, polu-čizama i toplih cipela. Kada dođe onaj hladni, buđavi deo godine obično moda zauzme zadnje sedište a mi se oblačimo po "samo da mi je toplo" principu. Da se razumemo, u tome nema apsolutno ničeg lošeg, ako je hladno treba se toplo obuti i obući i ništa nije vredno upale pluća.
Kako izabrati obuću za ove hladne dane, da je topla, nepromočiva, udobna, da ne kliza a da je pritom iole lepa je priča za sebe koja zahteva mnogo više od pukog pregledanja trendova. 
Za razliku od letnje obuće, koja je dosta jeftinija i možemo sebi priuštiti nekoliko komada po sezoni i u svakakvim bojama i oblicima, zimska obuća je skupa i kada je uzimamo najčešće razmišljamo i par sezona unapred.
Ono što bi svaka žena trebalo da ima su dva para zimske obuće: jedne ravne, koje se ne klizaju za onaj deo sezone kada je sve zaleđeno i zavejano i jedne lepe na štiklu za onaj manje neprijatan deo sezone. Zimske cipele se uvek i bez izuzetka biraju u neutralnim bojama iz više razloga: manje se vidi kad se isprljaju, idu na svu odeću, biće ok da se nose i 3-4 sezone....
Sada treba na brzinu da preletimo stvari koje se ne rade kadaa je zimska obuća u pitanju:
*Nemojte je kupovati u jarkim pomodnim bojama
*Nemojte je kupovati sa tankim i visokim petama (sem ako ne želite slomljene ekstremitete, čak i ako svugde idete kolima, parking je čudna stvar u Beogradu)
*Nemojte je kupovati od prevrnute kože (izgledaće grozno nakon par nošenja po bljuzgi)
*I sem ako niste devojčica u vrtiću ili nižim razredima osnovne škole KLONITE SE ovakvih modela!! 
Ugg čizme i razne imitacije i varijacije
Da se odmah razumemo ove čizme su preružne, toliko su ružne da svako sa imalo samopoštovanja treba da ih izbegava ali OMG kako je to udobno, mekano, toplo i divno na minusu. Kada dođe -500 stepeni ne treba postavljati pitanje njihovog izgleda već biti srećan što uopšte postoje. Kako izabrati model ovakvih čizama koji izgleda iole pristojno: Nađite ih u neutralnoj boji, bez šljokica, visuljaka, aplikacija, nitni i svih tih gluposti, što običnije i neupadljivije to bolje ako uspete da ih nađete u nepromočivoj, kožnoj verziji, kupite ih, možda su ružne ali nećete zažaliti što ih imate.


Kanađanke, polučizme, tople cipele i cokule
Sve su to dobre stvari samo treba odabrati a izbora je mnogo. Pgledajte dobro svoj garderober i kakva vam je zimska odeća a onda izaberite ono što će vam najviše ići uz većinu stvari i ono čto vam najviše ide uz kaput ili jaknu koju nosite najveći deo sezone.Moja preporuka su lepe polučizme koje idu na farmerice ali ok izgledaju i sa debelim čarapama i suknjom, iz takvog modela se najviše izvuče.
 

 

  

Čižme
Čižme koje lepo izgledaju na suknje i još bolje na uske pantalone su fenomenalna stvar, gledajte da su vam udobne i da su crne ili braon i da peta nije previsoka. Oficirke su uvek fenomenalan izbor  dobre su i za posao i van kancelarije, izgledaju dobro na gotovo svu odeću i jako su udobne.
 

 

Izvan kutije
Grandž je jedan od velikih trendova i zadržaće se neko vreme, možda je vreme da razmislite o martinkama onim bez metala (elegantnije su) ili one sa metalom ako idete javnim prevozom (pa da vidim ko će da vas nagazi u jutarnjoj gužvi) ili možda o nekim neobičnim cipelama ili čizmama kakve se trenutno nude. Bićete garantovano zapaženi.
 

 

Sve fotografije su preuzete sa:
http://www.obucametro.rs
http://www.urbanshop.co.rs